fbpx

De voordelen van parakers

24 maart 2021 | Blog | 0 Reacties

Het extract van de Acmella Oleracea plant (ook wel Parakers genoemd) hebben we toegevoegd aan de Witlof Skincare Refreshing Eye Cream. Maar wat zijn de voordelen van deze plant? Wetenschappelijk onderzoek toont namelijk aan dat je na 28 dagen tweemaal daags gebruik van de crème met dit extract minder diepe lijntjes en kraaienpootjes hebt in de kwetsbare huid rondom de ogen.

Oorsprong

Oorspronkelijk komt de Parakers plant uit Zuid Amerika. De bloemknoppen en blaadjes geven een pittige, peperige en verfrissende smaak met een tintelende sensatie op de tong.

Het wordt veel gebruikt om mee te koken, maar buiten de keuken wordt Parakers ook gebruikt voor het licht verdovende effect. Het wordt van oudsher ingezet als een snelle pijnstiller voor kiespijn, hoofdpijn, astma en koorts. Het actieve ingrediënt uit Parakers heet Spilanthol.

Parakers

De Nederlands benaming van parakers is ABC-kruid of Champagneblad. Die laatste naam refereert aan het tintelende gevoel in de mond als je het eet en de nasmaak van Champagne, een echte belevenis!

De Engelse benaming van de plant is Paracress, maar ook de prachtige namen Electric Daisy Spilanthes of Toothache plant. Men gebruikte de plant vroeger als pijnstiller bij tand- en kiespijn.

Je voelt het niet tintelen bij gebruik van onze Refreshing Eye Cream, maar een gladmakend effect heeft het wel. Probeer het zelf!

Wil je weten welk product jij nodig hebt? Plan een gratis huidconsult in met Caroline

Read more…

 

Jennifer Hoffman

Jennifer Hoffman

We hadden de eer om actrice en tv-presentatrice Jennifer Hoffman te interviewen. Jennifer heeft een passie voor alle dingen die sustainable zijn. Ze is altijd op zoek naar meer duurzame manier om te reizen, koopt geen fast fashion en denkt na wat ze op haar huid...

Meet Yasmin Karssing

Meet Yasmin Karssing

Yasmin Karssing werd geboren op 5 april 1994. Haar passie en interesse in zingen en acteren van jongs af aan heeft ertoe geleid dat ze een van de meest erkende en geliefde zangeressen en actrices van Nederland is. Ze speelde naast Georgina Verbaan in de serie t Schaep...

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur

Het is bijna niet uit te spreken, hy-a-lu-ron-zuur, en klinkt ook nog eens hartstikke chemisch, maar hyaluronzuur is een super effectieve, natuurlijke stof die juist heel veel goeds kan betekenen voor je huid. Wat doet hyaluronzuur? Doordat hyaluronzuur zoveel vocht...

10% korting op je eerste aankoop? Schrijf je in!

Wij houden ook niet van al die e-mails, geloof ons. Daarom sturen we je alleen een nieuwsbrief als iets écht de moeite waard is. Zoals leuke kortingen of nuttige natural skincare tips.

    Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens en wil regelmatig op de hoogte gehouden worden van Witlof Skincare nieuws