fbpx

Doe de Witlof Huid detox

5 oktober 2021 | Blog | 0 Reacties

Misschien heb je soms dat je huid trekkerig aanvoelt, bijvoorbeeld na het douchen. Of wordt je huid heel droog als je even niets opsmeert. Dan is het hoog tijd voor een ‘reset van je huid’ oftewel een Witlof Skincare huid detox!

Je huid is verslaafd

Er zijn stoffen in huidverzorgingsproducten waar je huid verslaafd aan raakt. Dat wil zeggen, als je ze even niet gebruikt gaat je huid reageren, bijvoorbeeld met droogte of juist puistjes. Ook kan het zijn dat je huid afhankelijk of lui is geworden door het gebruik van bepaalde producten.

De meest voorkomende verslavende stof is minerale olie. Door dit type vet te vaak te smeren, krijg je een afsluitende laag op je huid, maakt je huid minder talg aan en raakt uit balans. Je huid veroudert dan juist sneller.

Niet alleen minerale oliën, maar ook andere stoffen zoals synthetische parfums of bepaalde conserveringsmiddelen hebben een negatief effect op de conditie van je huid.

Het resultaat

Een reset kan ontzettend veel verbetering brengen in je huidconditie. De huid vernieuwt zichzelf en stoffen die afsluiten en verslavend werken zoals siliconen of minerale oliën, maar ook andere (synthetische) stoffen die zich in je huid hebben opgeslagen, raak je kwijt. Je huid gaat weer ademen, kan weer voedingsstoffen opnemen en je talgproductie optimaliseert, waardoor je huid minder droog wordt of juist minder vet. Ook zal je merken dat je geen trekkerig gevoel of t-zone effect meer hebt, je huid komt terug in balans.

De Witlof Huid Detox zorgt ervoor dat je huid zichzelf reinigt, zich ontdoet van schadelijke stoffen in de bovenste lagen van je huid en haar balans weer terugvindt.

How to: De Witlof Skincare Huid Detox

 1. Stoppen met crèmes

  Je stopt met het gebruik van alle producten (dus ook make-up, foundations en zonnebrandproducten) waar een van de volgende ingrediënten op de inci-lijst staat:
  • mineral oil, minerale olie, petrolatum, vaseline, paraffine, paraffinum (liquidum), cera microcristallina, ozokerit/ceresin
  • dimethicone/cyclomethicone 
  • methyl-, ethyl-, butyl- of propylparabenen
  • parfum (synthetisch)
  • PEG

 2. Twee keer per dag reinigen, één keer per week peel

  Je gaat je huid twee keer per dag goed reinigen met de Cleansing Mousse of Gentle Cleansing Milk en sprayt daarna de Balancing Toner op je gezicht om de zuurgraad van je huid weer op het juiste niveau te brengen. Als extra reiniging is het goed om eenmaal per week de Smoothing Peel te gebruiken.

 3. Na 4 weken weer in balans!

  Deze manier van reinigen hou je minimaal twee, maar het liefst vier weken vol, zónder het gebruik van een crème of olie. In gemiddeld 28 dagen hebben alle huidcellen in je gezicht zich vernieuwd en in die periode heeft je huid zich ontdaan van de meeste resten van synthetische stoffen, parfums en minerale oliën.

  De eerste paar dagen zal je misschien een trekkerig gevoel kunnen hebben, of kunnen bultjes, puistjes of juist droge plekjes of schilfertjes ontstaan. Schrik hier niet van, maar geef je huid de tijd en je zult zien dat ze langzaam weer in haar natuurlijke balans komt.

Hulp nodig bij het starten van de huid detox? Plan een gratis huidconsult in met Caroline

Read more…

 

Jennifer Hoffman

Jennifer Hoffman

We hadden de eer om actrice en tv-presentatrice Jennifer Hoffman te interviewen. Jennifer heeft een passie voor alle dingen die sustainable zijn. Ze is altijd op zoek naar meer duurzame manier om te reizen, koopt geen fast fashion en denkt na wat ze op haar huid...

Meet Yasmin Karssing

Meet Yasmin Karssing

Yasmin Karssing werd geboren op 5 april 1994. Haar passie en interesse in zingen en acteren van jongs af aan heeft ertoe geleid dat ze een van de meest erkende en geliefde zangeressen en actrices van Nederland is. Ze speelde naast Georgina Verbaan in de serie t Schaep...

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur

Het is bijna niet uit te spreken, hy-a-lu-ron-zuur, en klinkt ook nog eens hartstikke chemisch, maar hyaluronzuur is een super effectieve, natuurlijke stof die juist heel veel goeds kan betekenen voor je huid. Wat doet hyaluronzuur? Doordat hyaluronzuur zoveel vocht...

10% korting op je eerste aankoop? Schrijf je in!

Wij houden ook niet van al die e-mails, geloof ons. Daarom sturen we je alleen een nieuwsbrief als iets écht de moeite waard is. Zoals leuke kortingen of nuttige natural skincare tips.

  Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens en wil regelmatig op de hoogte gehouden worden van Witlof Skincare nieuws