fbpx

How to: Suncare

25 mei 2022 | Blog | 0 Reacties

De eerste warme straaltjes zon zijn al te voelen. De tijd van zee, strand, lekker eten, vakantie en vooral veel zon is in aantocht, en wat hebben we er zin in. Toch is het super belangrijk om je huid goed te blijven verzorgen tijdens deze maanden. Natuurlijk met zonnebrand om je huid te beschermen tegen UV-A en UV-B straling, maar ook met andere producten, om je huid goed verzorgd te houden in tijden van veel zon. Hoe verzorg je jouw huid optimaal in de warme zomermaanden? Onze huidexpert Caroline van Eeuwijk legt in deze How to: Suncare uit hoe jij deze zomer een stralende huid kunt houden met natuurlijke verzorgingsproducten.

Wat doet de zon met je huid?

Zonlicht bevat UV-straling. Het UV-straling neemt toe naarmate de zon hoger staat en varieert met de seizoenen en het moment van de dag. Als je huid blootgesteld wordt aan zonlicht, of UV-straling, zal de huid zich gaan verdikken en stuurt het melaninecellen naar de oppervlakte, hierdoor wordt je huid bruiner. Het verdikken van de huid is een natuurlijke beschermingsreactie, als een soort van schild tegen de UV-straling. In combinatie met de aanmaak van melanine, zorgt je huid er dus zelf al voor dat je beschermd ben tegen de zon. Maar toch is dit niet genoeg.

De essentials voor een gezonde zomerhuid

Ten eerste is het smeren van een natuurlijke zonbeschermingsfactor (minimaal SPF30), zoals de Nourishing Day Cream SPF 30 of de Tinted Day Cream SPF 30, van groot belang. Doe dit dagelijks, om de huid happy te houden, en smeer elke twee uur bij, om de beschermingsfactor op niveau te houden. 

Daarnaast is hydratatie van essentieel belang. De zon droogt je huid namelijk erg uit. Wat kun je doen om goed gehydrateerd te blijven gedurende de dag?

  • Drink genoeg water.
  • Spray vaker met onze Balancing Toner. Hiermee houdt je het vochtgehalte op peil.
  • Reinig je gezicht aan het eind van een warme dag met de Cleansing Mousse, om je gezicht een frisse start te geven voor het slapengaan.

Kortom, smeren en hydrateren!

De Witlof Skincare-manier

Witlof Skincare biedt verschillende natuurlijke zonbeschermingsproducten met een hoge UVA- en UVB-beschermingsfactor van SPF 30. De producten beschermen niet alleen de huid maar voeden en verzorgen daarnaast ook intensief met vitaminen, antioxidanten en bijvoorbeeld hyaluronzuur. Ze zijn 100% natuurlijk, reef-safe en vrij van nanodeeltjes. Om jouw huidroutine in de zomer helemaal compleet te maken. Celebrate natural beauty!

Wil je weten welk product jij nodig hebt? Plan een gratis huidconsult in met Caroline

Read more…

 

Jennifer Hoffman

Jennifer Hoffman

We hadden de eer om actrice en tv-presentatrice Jennifer Hoffman te interviewen. Jennifer heeft een passie voor alle dingen die sustainable zijn. Ze is altijd op zoek naar meer duurzame manier om te reizen, koopt geen fast fashion en denkt na wat ze op haar huid...

Meet Yasmin Karssing

Meet Yasmin Karssing

Yasmin Karssing werd geboren op 5 april 1994. Haar passie en interesse in zingen en acteren van jongs af aan heeft ertoe geleid dat ze een van de meest erkende en geliefde zangeressen en actrices van Nederland is. Ze speelde naast Georgina Verbaan in de serie t Schaep...

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur

Het is bijna niet uit te spreken, hy-a-lu-ron-zuur, en klinkt ook nog eens hartstikke chemisch, maar hyaluronzuur is een super effectieve, natuurlijke stof die juist heel veel goeds kan betekenen voor je huid. Wat doet hyaluronzuur? Doordat hyaluronzuur zoveel vocht...

10% korting op je eerste aankoop? Schrijf je in!

Wij houden ook niet van al die e-mails, geloof ons. Daarom sturen we je alleen een nieuwsbrief als iets écht de moeite waard is. Zoals leuke kortingen of nuttige natural skincare tips.

    Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens en wil regelmatig op de hoogte gehouden worden van Witlof Skincare nieuws