fbpx

Hyaluronzuur

26 augustus 2022 | Blog | 0 Reacties

Het is bijna niet uit te spreken, hy-a-lu-ron-zuur, en klinkt ook nog eens hartstikke chemisch, maar hyaluronzuur is een super effectieve, natuurlijke stof die juist heel veel goeds kan betekenen voor je huid.

Wat doet hyaluronzuur?

Doordat hyaluronzuur zoveel vocht kan vasthouden – 1 gram neemt meer dan 6 liter water op – is het een ideale toevoeging aan een crème. Het vet uit de crème neemt het vocht mee de huid in en het hyaluronzuur houdt het vast in de huid. Een vochtige huid geeft een zachtere en gladdere uitstraling en hoort bij een gezonde huidconditie.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur (of: hyaluronic acid) is een stof die van nature in grote hoeveelheden op verschillende plekken in ons lichaam voorkomt, bijvoorbeeld in bindweefsel, kraakbeen, zenuwweefsel en in de stof tussen onze cellen. Het kan enorm veel water vasthouden en dat is precies wat je probeert te bereiken met je huidverzorging. Maar dat is tegelijkertijd ook het moeilijkst. Je huid is namelijk lipofiel, wat betekent dat het makkelijk vetten toelaat, maar niet hydrofiel, dus water wordt niet zomaar opgenomen door je huid. Begrijpelijk, anders zou je elke keer als een michelinpoppetje rondlopen als je lekker in bad hebt gezeten.

Waar komt het hyaluronzuur vandaan?

Vroeger werd hyaluronzuur uit hanenkammen gehaald. Tegenwoordig wordt gelukkig meestal een plantaardige variant gebruikt. Het hyaluronzuur in Witlof Skincare producten is uiteraard vrij van dierlijk materiaal. Het wordt gewonnen uit suikers na een biofermentatieproces en heeft dezelfde moleculaire verbinding en positieve eigenschappen.

Hyaluronzuur zit in alle Witlof crèmes

Omdat het zo’n mooie werking heeft en ontzettend goed helpt bij een droge huid, of een huidconditie weer in balans brengt, hebben we aan al onze crèmes Nourishing Facial Cream, Refreshing Eye Cream, Nourishing Day Cream SPF 30, Tinted Day Cream SPF 30) hyaluronzuur toegevoegd. Logisch toch?

Read more…

 

Jennifer Hoffman

Jennifer Hoffman

We hadden de eer om actrice en tv-presentatrice Jennifer Hoffman te interviewen. Jennifer heeft een passie voor alle dingen die sustainable zijn. Ze is altijd op zoek naar meer duurzame manier om te reizen, koopt geen fast fashion en denkt na wat ze op haar huid...

Meet Yasmin Karssing

Meet Yasmin Karssing

Yasmin Karssing werd geboren op 5 april 1994. Haar passie en interesse in zingen en acteren van jongs af aan heeft ertoe geleid dat ze een van de meest erkende en geliefde zangeressen en actrices van Nederland is. Ze speelde naast Georgina Verbaan in de serie t Schaep...

Rosacea

Rosacea

Meestal zijn het vrouwen die last hebben van een rode, pijnlijke huid met bultjes. Soms wordt er zelfs een diagnose gesteld: rosacea. Maar wat is het eigenlijk? En hoe ga je er het beste mee om? Rosacea is een huidaandoening waarbij de huid chronisch ontstoken is. De...

10% korting op je eerste aankoop? Schrijf je in!

Wij houden ook niet van al die e-mails, geloof ons. Daarom sturen we je alleen een nieuwsbrief als iets écht de moeite waard is. Zoals leuke kortingen of nuttige natural skincare tips.

    Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens en wil regelmatig op de hoogte gehouden worden van Witlof Skincare nieuws