fbpx

Hyaluronzuur

26 augustus 2022 | Blog | 0 Reacties

Het is bijna niet uit te spreken, hy-a-lu-ron-zuur, en klinkt ook nog eens hartstikke chemisch, maar hyaluronzuur is een super effectieve, natuurlijke stof die juist heel veel goeds kan betekenen voor je huid.

Wat doet hyaluronzuur?

Doordat hyaluronzuur zoveel vocht kan vasthouden – 1 gram neemt meer dan 6 liter water op – is het een ideale toevoeging aan een crème. Het vet uit de crème neemt het vocht mee de huid in en het hyaluronzuur houdt het vast in de huid. Een vochtige huid geeft een zachtere en gladdere uitstraling en hoort bij een gezonde huidconditie.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur (of: hyaluronic acid) is een stof die van nature in grote hoeveelheden op verschillende plekken in ons lichaam voorkomt, bijvoorbeeld in bindweefsel, kraakbeen, zenuwweefsel en in de stof tussen onze cellen. Het kan enorm veel water vasthouden en dat is precies wat je probeert te bereiken met je huidverzorging. Maar dat is tegelijkertijd ook het moeilijkst. Je huid is namelijk lipofiel, wat betekent dat het makkelijk vetten toelaat, maar niet hydrofiel, dus water wordt niet zomaar opgenomen door je huid. Begrijpelijk, anders zou je elke keer als een michelinpoppetje rondlopen als je lekker in bad hebt gezeten.

Waar komt het hyaluronzuur vandaan?

Vroeger werd hyaluronzuur uit hanenkammen gehaald. Tegenwoordig wordt gelukkig meestal een plantaardige variant gebruikt. Het hyaluronzuur in Witlof Skincare producten is uiteraard vrij van dierlijk materiaal. Het wordt gewonnen uit suikers na een biofermentatieproces en heeft dezelfde moleculaire verbinding en positieve eigenschappen.

Hyaluronzuur zit in alle Witlof crèmes

Omdat het zo’n mooie werking heeft en ontzettend goed helpt bij een droge huid, of een huidconditie weer in balans brengt, hebben we aan al onze crèmes Nourishing Facial Cream, Refreshing Eye Cream, Nourishing Day Cream SPF 30, Tinted Day Cream SPF 30) hyaluronzuur toegevoegd. Logisch toch?

Read more…

 

Kim-Lian’s Witlof Story

Kim-Lian’s Witlof Story

Lieve mensen, Dit verhaal gaat over een experiment. Een experiment wat ik de laatste vier weken heb gedaan. Met een serieus resultaat. Ik was al een tijdje op zoek naar de juiste skincare. Ik ben namelijk stiekem best ijdel en heb al veel verschillende dingen...

Meet Nella

Meet Nella

Wat betekent ‘clean beauty’ voor jou? Clean beauty staat voor mij voor alle schoonheidsproducten die meestal gemaakt zijn met natuurlijke ingrediënten. Ik weet dat het moeilijk is om huidverzorgingsproducten te maken die voor 100% uit natuurlijke ingrediënten bestaan....

Meet Coco

Meet Coco

Wat betekent ‘clean beauty’ voor jou? In twee woorden; natuurlijk en minimalistisch. In 2023 hoef je geen huidverzorging meer te gebruiken die een hele lijst aan (synthetische) ingrediënten bevat. Hou het simpel en natuurlijk! Sinds wanneer besteed je aandacht aan...