fbpx

Hyperpigmentatie

24 juni 2022 | Blog | 0 Reacties

Hyperpigmentatie is een veel voorkomend fenomeen. Vooraal in de zomermaanden is de kans op het krijgen van deze vlekjes groter dan normaal. Maar wat is hyperpigmentatie nou eigenlijk? En hoe verzorg je het? Witlof Skincare huidexpert Caroline van Eeuwijk legt het uit.

Wij van Witlof Skincare vinden dat elke huid uniek is en dat moet gevierd worden. Wij vinden het belangrijk om je te leren hoe je goed voor je hyperpigmentatie zorgt, met als resultaat happy and healthy skin!

Wat is hypergpigmentatie?

Hyperpigmentatie (of pigmentvlekken) wordt veroorzaakt door het ophopen van melaninecellen in de huid, de cellen die zorgen voor jouw zongebruinde huid in de zomer.  Dit kan gebeuren als gevolg van onder andere hormonale veranderingen, aangeboren huidaandoeningen of door. zonschade.

Hoe te verzorgen?

Om je pigmentvlekken te verzorgen kan je verschillende dingen doen:

  1. Het smeren van een goede natuurlijke zonnebrandfactor, zoals de Nourishing Day Cream SPF 30 of Tinted Day Cream SPF30, is de belangrijkste preventie tegen het ontstaan van hyperpigmentatie.
  2. Het gebruik van een fruitzuurpeeling, zoals de Smoothing Peel helpt, maar vergeet niet je huid dan heel goed te beschermen tegen de zon. 
  3. Vitamine C is een goede remedie tegen hyperpigmentatie. Ingredienten als appel water en rozenbottelzaadolie hebben hetzelfde effect. Een spritz van de Balancing Toner of een druppeltje Regenerating Oil Serum helpen om op lange termijn pigmentatie te verminderen.

Maar… geduld is een schone zaak. Pigmentvlekken kunnen absoluut vervagen met de juiste aanpak, maar dat gaat niet van de een op andere dag. 

Nog een keer alle informatie op een rijtje? Kijk de video hieronder

Ask Witlof: Hyperpigmentatie

Meer weten over pigmentatie en hoe je het moet verzorgen? Plan een gratis huidconsult in met Caroline

Read more…

 

Jennifer Hoffman

Jennifer Hoffman

We hadden de eer om actrice en tv-presentatrice Jennifer Hoffman te interviewen. Jennifer heeft een passie voor alle dingen die sustainable zijn. Ze is altijd op zoek naar meer duurzame manier om te reizen, koopt geen fast fashion en denkt na wat ze op haar huid...

Meet Yasmin Karssing

Meet Yasmin Karssing

Yasmin Karssing werd geboren op 5 april 1994. Haar passie en interesse in zingen en acteren van jongs af aan heeft ertoe geleid dat ze een van de meest erkende en geliefde zangeressen en actrices van Nederland is. Ze speelde naast Georgina Verbaan in de serie t Schaep...

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur

Het is bijna niet uit te spreken, hy-a-lu-ron-zuur, en klinkt ook nog eens hartstikke chemisch, maar hyaluronzuur is een super effectieve, natuurlijke stof die juist heel veel goeds kan betekenen voor je huid. Wat doet hyaluronzuur? Doordat hyaluronzuur zoveel vocht...

10% korting op je eerste aankoop? Schrijf je in!

Wij houden ook niet van al die e-mails, geloof ons. Daarom sturen we je alleen een nieuwsbrief als iets écht de moeite waard is. Zoals leuke kortingen of nuttige natural skincare tips.

    Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens en wil regelmatig op de hoogte gehouden worden van Witlof Skincare nieuws