fbpx

Maroesja de Ruyter over Witlof Skincare

30 december 2020 | Blog | 0 Reacties

Maroesja de Ruyter is contributing beauty & health editor bij Harper’s Bazaar NL, yoga teacher en heeft een eigen studio (Nourish Studio). Ze vindt clean beauty erg belangrijk. Maroesja gebruikt nu al een tijdje de producten van Witlof Skincare en wij waren benieuwd naar haar mening.

Wat versta je onder clean beauty?

Huidverzorging en make-up met zuivere, niet irriterende stoffen en met een zuiver geweten. De ingrediënten en verpakkingen zijn op een schone en duurzame wijze verkregen en verwerkt.

Waarom ben je fan van Witlof? Wat zijn je favoriete producten?

Wat ik goed vind aan Witlof is dat de kwaliteit hoog is. De combinatie van natuurlijke ingrediënten en effectiviteit: je huid wordt er mooier van. Ook dat ze bij Witlof hun best doen de verpakking zo duurzaam mogelijk te maken. Maar het allerleukste aan dit merk vind ik dat het toegankelijk is geprijsd zodat clean beauty voor veel mensen mogelijk wordt. Mijn favoriete producten zijn de Nourishing Facial Cream, echt een goede no-nonsense moisturiser, het Regenerating Oil Serum en de Cleansing Mousse. Die maakt je huid goed maar wel op milde wijze schoon.

Hoe belangrijk is clean beauty voor jou?

Clean beauty is belangrijk voor mij, het sluit mooi aan op Saucha. Dat is een van de Niyama’s van het achtvoudige yogapad. Saucha staat voor puurheid en reinheid. Zowel het schoonhouden van je lichaam maar ook om puurheid van je handelingen en je gedachtes. Dat sluit bij mij aan bij hoe je van binnen, bij jezelf, maar ook naar de wereld buiten je een positieve impact kan maken.

Hoe verdiep je je in de ingrediënten van producten voordat je een cosmetica product kiest? Welke criteria hanteer je voor jezelf?

Ik lees erover en zoek ingrediënten en hun werking vaak op, maar ik zoek ook uit wat het meest effectieve percentage van een ingrediënt is. Daarbij heb ik het geluk dat ik regelmatig veel verschillende huidexperts, dermatologen en wetenschappers mag interviewen als contributing beauty editor voor Harper’s Bazaar NL. De criteria voor mezelf? Een transparant merk dat open is over de ingrediënten en productiewijze, de footprint van een product, of het bedrijf z’n best doet om te recyclen. Maar ook certificering en dat er geen palmolie of microbeads inzitten.

Wat raad je aan aan vrouwen die moeite hebben om op een regelmatige basis hun huid te verzorgen? Heb je nog speciale beauty tips of tricks?

Hou het simpel. Je hoeft echt geen 5-stappenplan te volgen. Maar hou in gedachten dat een mooie huid maar deels komt aanwaaien via je genen, de rest zit ‘m toch echt in onderhoud. Door je huid even te reinigen met een mousse en water en daarna een moisturiser te gebruiken kom je al een heel eind. Doe dat dan meteen na het poetsen van je tanden. Het is zo gepiept.

Mijn tip: verminder stress of vind een manier om er goed mee om te gaan. Stresshormonen kunnen je huid verzwakken. Beweeg regelmatig, mediteer en probeer positief in het leven te staan. Schrijf bijvoorbeeld elke dag in een boekje waar je dankbaar voor bent, dat kan iets heel kleins zijn.

Kies uit de volgende twee:

Snel effect of langzame (maar duurzame) verbetering

Langzame duurzame verbetering

Reinigingsmelk of reinigingsmousse

Reinigingsmousse

Gerecyclede plastic verpakkingen of glazen verpakkingen

Glazen verpakking

Wil je weten welk product jij nodig hebt? Plan een gratis huidconsult in met Caroline

Read more…

 

Meet Fockeline Ouwerkerk

Het team van Witlof Skincare had het genoegen om de Nederlandse actrice en productent Fockeline Ouwerkerk te interviewen over haar ervaring met Witlof en haar favoriete producten. Naast actrice is ze ook producente en heeft een druk gezinsleven met haar man en...

Veganuary

Veganuary… Wij vinden het net zo lastig uit te spreken als jij waarschijnlijk, weer een nieuwe trend naast Dry January of Movember? Volgens ons niet! Wat is veganisme? Veganisme, of de inmiddels veelgebruikte Engelse term ‘vegan’ lijkt alleen niet een tijdelijke trend...

Waarom de Rich Facial Cream zo uniek is

Veranderende weersomstandigheden, te heftige peelings of producten waar je huid net niet lekker op heeft gereageerd, kunnen zorgen voor een verminderde huidweerstand. Je kunt dan een droge, schilferige of rode huid krijgen, een brandend of prikkelend gevoel, of...

10% korting op je eerste aankoop? Schrijf je in!

Wij houden ook niet van al die e-mails, geloof ons. Daarom sturen we je alleen een nieuwsbrief als iets écht de moeite waard is. Zoals leuke kortingen of nuttige natural skincare tips.

    Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens en wil regelmatig op de hoogte gehouden worden van Witlof Skincare nieuws