fbpx

Natuurlijke zonnefilters : zinkoxide

22 april 2022 | Blog | 0 Reacties

Het is bijna tijd voor zon, zee en strand. Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je gezonde natural skin, is het belangrijk om regelmatig in te smeren met een natuurlijke zonbeschermingscrème. Maar wat is natuurlijke zonbescherming nou eigenlijk? En wat zijn de voordelen hiervan? Onze Witlof Skincare huidexpert Caroline van Eeuwijk legt het uit.

Waarom natuurlijke zonnefilters?

Natuurlijke zonbescherming bevat geen chemische zonnefilters, maar wordt gemaakt op basis van de minerale filters zinkoxide of titaniumdioxide, die meestal samen worden gebruikt. Zinkoxide is een hele goede filter omdat het de UV-straling weerkaatst en de straling niet in de huid doordringt.

Zinkoxide wordt verkregen door het verbranden van het mineraal zink, maar ook door thermische ontleding van de bestanddelen zinkhydroxide, zinkcarbonaat en zinknitraat. Het werkt tegen zowel UVA- als UVB-straling, dus perfect voor een optimale bescherming.

De Voordelen

Waar een standaard zonnebrand met chemische filters vaak uitdrogende minerale oliën bevat, parfums die kunnen reageren met zonlicht en de filters soms zelfs giftig zijn, vormt een natuurlijke zonnebrandcrème met zinkoxide een onschadelijke barrière op de huid. Recente studies laten ook zien dat chemische zonnefilters jeuk en eczeem op de huid kunnen veroorzaken, waar een natuurlijk filter in een zonnecrème dat niet doet (NCBI – WWW Error Blocked Diagnostic, 2003).

Echter, een natuurlijk filter kan een witte waas achterlaten op de huid. Veel huidverzorgingsmerken kiezen er daarom voor om nano-technologie te gebruiken om van het witte effect af te komen. Witlof Skincare lost het op een andere manier op. Er zijn tegenwoordig verschillende technieken ontwikkeld om op andere manieren het effect van de witte waas tegen te gaan, zonder het gebruik van nano-technologie.

Tot slot, maar absoluut niet onbelangrijk, is het feit dat het inmiddels verboden is in sommige delen van de wereld om chemische zonnefilters te gebruiken, omdat het de koraalbedden in de oceaan aantast. Natuurlijke zonnefilters zoals zinkoxide zijn onschadelijk voor de koraalriffen en overal veilig te gebruiken. Reef-safe noemen we dat ;).

De Witlof Skincare-manier

Witlof Skincare biedt verschillende natuurlijke zonbeschermingsproducten met een hoge UVA- en UVB-beschermingsfactor 30. De producten beschermen niet alleen de huid maar voeden en verzorgen daarnaast ook intensief met vitaminen, antioxidanten en bijvoorbeeld hyaluronzuur. Ze zijn 100% natuurlijk, reef-safe en vrij van nanodeeltjes. Om jouw huidroutine in de zomer helemaal compleet te maken. Celebrate natural beauty!

Wil je weten welk product jij nodig hebt? Plan een gratis huidconsult in met Caroline

NCBI – WWW Error Blocked Diagnostic. (2003). pubmed.gov. Geraadpleegd op 22 april 2022, van https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14744420/ 

Read more…

 

Kim-Lian’s Witlof Story

Kim-Lian’s Witlof Story

Lieve mensen, Dit verhaal gaat over een experiment. Een experiment wat ik de laatste vier weken heb gedaan. Met een serieus resultaat. Ik was al een tijdje op zoek naar de juiste skincare. Ik ben namelijk stiekem best ijdel en heb al veel verschillende dingen...

Meet Nella

Meet Nella

Wat betekent ‘clean beauty’ voor jou? Clean beauty staat voor mij voor alle schoonheidsproducten die meestal gemaakt zijn met natuurlijke ingrediënten. Ik weet dat het moeilijk is om huidverzorgingsproducten te maken die voor 100% uit natuurlijke ingrediënten bestaan....

Meet Coco

Meet Coco

Wat betekent ‘clean beauty’ voor jou? In twee woorden; natuurlijk en minimalistisch. In 2023 hoef je geen huidverzorging meer te gebruiken die een hele lijst aan (synthetische) ingrediënten bevat. Hou het simpel en natuurlijk! Sinds wanneer besteed je aandacht aan...