fbpx

Natuurlijke zonnefilters : zinkoxide

22 april 2022 | Blog | 0 Reacties

Het is bijna tijd voor zon, zee en strand. Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van je gezonde natural skin, is het belangrijk om regelmatig in te smeren met een natuurlijke zonbeschermingscrème. Maar wat is natuurlijke zonbescherming nou eigenlijk? En wat zijn de voordelen hiervan? Onze Witlof Skincare huidexpert Caroline van Eeuwijk legt het uit.

Waarom natuurlijke zonnefilters?

Natuurlijke zonbescherming bevat geen chemische zonnefilters, maar wordt gemaakt op basis van de minerale filters zinkoxide of titaniumdioxide, die meestal samen worden gebruikt. Zinkoxide is een hele goede filter omdat het de UV-straling weerkaatst en de straling niet in de huid doordringt.

Zinkoxide wordt verkregen door het verbranden van het mineraal zink, maar ook door thermische ontleding van de bestanddelen zinkhydroxide, zinkcarbonaat en zinknitraat. Het werkt tegen zowel UVA- als UVB-straling, dus perfect voor een optimale bescherming.

De Voordelen

Waar een standaard zonnebrand met chemische filters vaak uitdrogende minerale oliën bevat, parfums die kunnen reageren met zonlicht en de filters soms zelfs giftig zijn, vormt een natuurlijke zonnebrandcrème met zinkoxide een onschadelijke barrière op de huid. Recente studies laten ook zien dat chemische zonnefilters jeuk en eczeem op de huid kunnen veroorzaken, waar een natuurlijk filter in een zonnecrème dat niet doet (NCBI – WWW Error Blocked Diagnostic, 2003).

Echter, een natuurlijk filter kan een witte waas achterlaten op de huid. Veel huidverzorgingsmerken kiezen er daarom voor om nano-technologie te gebruiken om van het witte effect af te komen. Witlof Skincare lost het op een andere manier op. Er zijn tegenwoordig verschillende technieken ontwikkeld om op andere manieren het effect van de witte waas tegen te gaan, zonder het gebruik van nano-technologie.

Tot slot, maar absoluut niet onbelangrijk, is het feit dat het inmiddels verboden is in sommige delen van de wereld om chemische zonnefilters te gebruiken, omdat het de koraalbedden in de oceaan aantast. Natuurlijke zonnefilters zoals zinkoxide zijn onschadelijk voor de koraalriffen en overal veilig te gebruiken. Reef-safe noemen we dat ;).

De Witlof Skincare-manier

Witlof Skincare biedt verschillende natuurlijke zonbeschermingsproducten met een hoge UVA- en UVB-beschermingsfactor 30. De producten beschermen niet alleen de huid maar voeden en verzorgen daarnaast ook intensief met vitaminen, antioxidanten en bijvoorbeeld hyaluronzuur. Ze zijn 100% natuurlijk, reef-safe en vrij van nanodeeltjes. Om jouw huidroutine in de zomer helemaal compleet te maken. Celebrate natural beauty!

Wil je weten welk product jij nodig hebt? Plan een gratis huidconsult in met Caroline

NCBI – WWW Error Blocked Diagnostic. (2003). pubmed.gov. Geraadpleegd op 22 april 2022, van https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/14744420/ 

Read more…

 

Jennifer Hoffman

Jennifer Hoffman

We hadden de eer om actrice en tv-presentatrice Jennifer Hoffman te interviewen. Jennifer heeft een passie voor alle dingen die sustainable zijn. Ze is altijd op zoek naar meer duurzame manier om te reizen, koopt geen fast fashion en denkt na wat ze op haar huid...

Meet Yasmin Karssing

Meet Yasmin Karssing

Yasmin Karssing werd geboren op 5 april 1994. Haar passie en interesse in zingen en acteren van jongs af aan heeft ertoe geleid dat ze een van de meest erkende en geliefde zangeressen en actrices van Nederland is. Ze speelde naast Georgina Verbaan in de serie t Schaep...

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur

Het is bijna niet uit te spreken, hy-a-lu-ron-zuur, en klinkt ook nog eens hartstikke chemisch, maar hyaluronzuur is een super effectieve, natuurlijke stof die juist heel veel goeds kan betekenen voor je huid. Wat doet hyaluronzuur? Doordat hyaluronzuur zoveel vocht...

10% korting op je eerste aankoop? Schrijf je in!

Wij houden ook niet van al die e-mails, geloof ons. Daarom sturen we je alleen een nieuwsbrief als iets écht de moeite waard is. Zoals leuke kortingen of nuttige natural skincare tips.

    Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens en wil regelmatig op de hoogte gehouden worden van Witlof Skincare nieuws