fbpx

Marije van Based on Nature over Witlof Skincare

3 juni 2020 | Blog | 0 Reacties

 

Marije is oprichter van het blog Based on Nature, wat volledig in het teken staat van natuurlijke cosmetica en duurzaam leven. In dit artikel Marije verteld over haar ervaring met Witlof Skincare. Benieuwd wat

Mijn ervaring

“Ik gebruik inmiddels al acht jaar natuurlijke verzorgingsproducten maar een fijne natuurlijke toner ontbreekt nog steeds in mijn toilettas. De meeste toners die ik tot nu toe heb geprobeerd drogen mijn huid helaas uit. Dit komt omdat er vaak te veel menthol en alcohol ( ook al komt het van een natuurlijk bron) in verwerkt is en verder maar weinig voedende ingrediënten voor de huid zelf. Daarom was ik erg blij toen dit pakketje met de balancing toner van Witlof op mijn deurmat viel. Vooral toen ik het ingrediëntenlijstje las. Want de toegevoegde bloemenwaters zoals rozenwater, korenbloemwater en toverhazelwater klinken hemels!

De Balancing Toner

Een balancing toner is precies wat mijn huid op dit moment nodig heeft! Ik heb namelijk een gemengde huid. Je ziet de eerste tekenen van huidveroudering ( hallo gezellige kraaienpootjes ) maar ook heb ik zo nu en dan nog wel eens last van onzuiverheden. Als ik de beschrijving van deze toner mag geloven is die dus geschikt voor beide kwesties, fijn!

Inmiddels zijn we ongeveer drie weken verder en ik heb de toner uitvoerig getest. Ik test trouwens alle producten voor een review drie weken of langer zodat ik een reëel beeld kan schetsen van het product en zijn werking. Wel zo eerlijk toch?

Wanneer te gebruiken?

Ik gebruik de toner het liefst ’s avonds nadat ik mijn gezicht gereinigd heb met reinigingsmelk. Het is super fijn om mijn reinigingsritueel af te sluiten met deze toner. Het geeft namelijk een heerlijk fris gevoel en ook zorgt de toner er voor dat je poriën weer afgesloten worden.

Daarnaast ruikt deze balancing toner ook echt heerlijk ( dat kan ook bijna niet anders met al die lekkere bloemenwaters natuurlijk ). Ik was niet van een lekkere geur uitgegaan toen ik las dat er appelazijn in zat. Dus het viel me 100 % mee.

Deze toner kost 13,95 en bevat maar liefst 50 ml, je kunt er dus een aardige poos mee toe. Na drie weken ben ik er wel achter gekomen dat dit een product is wat ik zeker vaker zal gaan aanschaffen! Het is namelijk een erg fijn product in gebruik en ik heb er geen enkel minpunt aan kunnen ontdekken. Alleen maar lof eigenlijk over dit merk en product. Dus zoek je nog een natuurlijke toner die geschikt is voor alle huidtypen en dus ook die van jou? Dan is deze toner zeker de moeite waard om eens te proberen!”

Ingrediënten

Aqua, rosa damascena flower water (rose water), hamamelis virginiana water (witch hazel water)*, centaurea cyanus flower water (cornflower water)*, alcohol (solvent for extracts), caprylyl/capryl glucoside, parfum (essential oils for scent)*, melissa officinalis leaf extract (lemon balm)*, rosa canina fruit extract (rosehip for vitamin c)*, zingiber officinale root oil (ginger for pro-vitamin a)*, glycerin, acetic acid (applecider vinegar)*, sodium phytate, limonene, linalool, citral, farnesol, geraniol, benzyl alcohol (natural preservative), dehydroacetic acid, potassium sorbate (natural preservatives) – 

*from organic origin

Keurmerken: Cruelty Free, Vegan

Land van productie: Holland

Read more…

 

Jennifer Hoffman

Jennifer Hoffman

We hadden de eer om actrice en tv-presentatrice Jennifer Hoffman te interviewen. Jennifer heeft een passie voor alle dingen die sustainable zijn. Ze is altijd op zoek naar meer duurzame manier om te reizen, koopt geen fast fashion en denkt na wat ze op haar huid...

Meet Yasmin Karssing

Meet Yasmin Karssing

Yasmin Karssing werd geboren op 5 april 1994. Haar passie en interesse in zingen en acteren van jongs af aan heeft ertoe geleid dat ze een van de meest erkende en geliefde zangeressen en actrices van Nederland is. Ze speelde naast Georgina Verbaan in de serie t Schaep...

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur

Het is bijna niet uit te spreken, hy-a-lu-ron-zuur, en klinkt ook nog eens hartstikke chemisch, maar hyaluronzuur is een super effectieve, natuurlijke stof die juist heel veel goeds kan betekenen voor je huid. Wat doet hyaluronzuur? Doordat hyaluronzuur zoveel vocht...

10% korting op je eerste aankoop? Schrijf je in!

Wij houden ook niet van al die e-mails, geloof ons. Daarom sturen we je alleen een nieuwsbrief als iets écht de moeite waard is. Zoals leuke kortingen of nuttige natural skincare tips.

    Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens en wil regelmatig op de hoogte gehouden worden van Witlof Skincare nieuws