fbpx

Rosacea

14 maart 2023 | Blog | 0 Reacties

Meestal zijn het vrouwen die last hebben van een rode, pijnlijke huid met bultjes. Soms wordt er zelfs een diagnose gesteld: rosacea. Maar wat is het eigenlijk? En hoe ga je er het beste mee om?

Rosacea is een huidaandoening waarbij de huid chronisch ontstoken is. De huid is rood, met gesprongen vaatjes (couperose) en voelt branderig aan. Daarnaast heb je puistjes of bultjes. Dit is ook waarom het vaak wordt aangezien voor een allergische reactie of acne.

Wat is het verschil tussen roodheid en rosacea?

Ten eerste is het goed om te weten dat roodheid en rosacea niet hetzelfde is. Roodheid in je gezicht kan ontstaan door gesprongen bloedvaatjes, dan is er sprake van couperose. Maar ook een gevoelige huid of eczeem kan voor roodheid zorgen. Rosacea (je spreekt het overigens uit als rosácea) is een hele andere huidaandoening, hierbij is er sprake van een chronische ontsteking. Dit uit zich door rode wangen, of een verdikte rode huid op en rond de neus, daarnaast bultjes en puistjes, wat kan lijken op acne.

Hoe verzorg je rosacea, wat is de beste routine?

Om ontstekingen te verminderen kun je het beste de Witlof Skincare Balancing Toner gebruiken. De verschillende bloemenwaters en het appelciderazijn in de toner verminderen roodheid en werken ontstekingsremmend en kalmerend. 

Gebruik daarnaast zo min mogelijk vette producten op je huid. Waarschijnlijk heb je al ervaren dat bij het smeren van olierijke producten de roodheid opvlamt. In dat geval weet je ook dat je zeer waarschijnlijk te maken hebt met rosacea. Voor jouw huid geldt dan: less is more. Dus enkel reinigen met water en de Balancing Toner (meerdere malen per dag) gebruiken is voldoende. In sommige gevallen zou je de Smoothing Peel kunnen toevoegen om je huidconditie te verbeteren, maar het is belangrijk om eerst voorzichtig te testen hoe jouw huid hierop reageert. 

Rosacea en voeding

Daarnaast is het sterk aan te bevelen om naar je voedingspatroon te kijken. We hebben ervaren dat er vaak een relatie is met een overgevoeligheid voor bepaalde voeding en dan met name voor zuivelproducten. Deze, en bijvoorbeeld ook het drinken van alcohol, verergeren de ontsteking. Probeer eens 2 tot 4 weken een zuivelvrij dieet en mijd ook alcohol en koffie. Dan zul je in veel gevallen al verbetering van je huid moeten gaan merken. 

Persoonlijk plan

Roodheid en rosacea kunnen meerdere oorzaken en oplossingen hebben. Wil je een persoonlijk advies over hoe jij het beste voor jouw huid kan zorgen? Plan dan gratis een consult in met onze huidexpert Caroline, dan kunnen we samen dieper ingaan op wat voor jou werkt.

Read more…

 

Kim-Lian’s Witlof Story

Kim-Lian’s Witlof Story

Lieve mensen, Dit verhaal gaat over een experiment. Een experiment wat ik de laatste vier weken heb gedaan. Met een serieus resultaat. Ik was al een tijdje op zoek naar de juiste skincare. Ik ben namelijk stiekem best ijdel en heb al veel verschillende dingen...

Meet Nella

Meet Nella

Wat betekent ‘clean beauty’ voor jou? Clean beauty staat voor mij voor alle schoonheidsproducten die meestal gemaakt zijn met natuurlijke ingrediënten. Ik weet dat het moeilijk is om huidverzorgingsproducten te maken die voor 100% uit natuurlijke ingrediënten bestaan....

Meet Coco

Meet Coco

Wat betekent ‘clean beauty’ voor jou? In twee woorden; natuurlijk en minimalistisch. In 2023 hoef je geen huidverzorging meer te gebruiken die een hele lijst aan (synthetische) ingrediënten bevat. Hou het simpel en natuurlijk! Sinds wanneer besteed je aandacht aan...