fbpx

Rosacea

28 juli 2022 | Blog | 0 Reacties

Meestal zijn het vrouwen die last hebben van een rode, pijnlijke huid met bultjes. Soms wordt er zelfs een diagnose gesteld: rosacea. Maar wat is het eigenlijk? En hoe ga je er het beste mee om?

Rosacea is een huidaandoening waarbij de huid chronisch ontstoken is. De huid is rood, met gesprongen vaatjes (couperose) en voelt branderig aan. Daarnaast heb je puistjes of bultjes. Dit is ook waarom het vaak wordt aangezien voor een allergische reactie of acne.

Wat is het verschil tussen roodheid en rosacea?

Ten eerste is het goed om te weten dat roodheid en rosacea niet hetzelfde is. Roodheid in je gezicht kan ontstaan door gesprongen bloedvaatjes, dan is er sprake van couperose. Maar ook een gevoelige huid of eczeem kan voor roodheid zorgen. Rosacea (je spreekt het overigens uit als rosácea) is een hele andere huidaandoening, hierbij is er sprake van een chronische ontsteking. Dit uit zich door rode wangen, of een verdikte rode huid op en rond de neus, daarnaast bultjes en puistjes, wat kan lijken op acne.

Hoe verzorg je rosacea, wat is de beste routine?

Om ontstekingen te verminderen kun je het beste de Witlof Skincare Balancing Toner gebruiken. De verschillende bloemenwaters en het appelciderazijn in de toner verminderen roodheid en werken ontstekingsremmend en kalmerend. 

Gebruik daarnaast zo min mogelijk vette producten op je huid. Waarschijnlijk heb je al ervaren dat bij het smeren van olierijke producten de roodheid opvlamt. In dat geval weet je ook dat je zeer waarschijnlijk te maken hebt met rosacea. Voor jouw huid geldt dan: less is more. Dus enkel reinigen met water en de Balancing Toner (meerdere malen per dag) gebruiken is voldoende. In sommige gevallen zou je de Smoothing Peel kunnen toevoegen om je huidconditie te verbeteren, maar het is belangrijk om eerst voorzichtig te testen hoe jouw huid hierop reageert. 

Rosacea en voeding

Daarnaast is het sterk aan te bevelen om naar je voedingspatroon te kijken. We hebben ervaren dat er vaak een relatie is met een overgevoeligheid voor bepaalde voeding en dan met name voor zuivelproducten. Deze, en bijvoorbeeld ook het drinken van alcohol, verergeren de ontsteking. Probeer eens 2 tot 4 weken een zuivelvrij dieet en mijd ook alcohol en koffie. Dan zul je in veel gevallen al verbetering van je huid moeten gaan merken. 

Persoonlijk plan

Roodheid en rosacea kunnen meerdere oorzaken en oplossingen hebben. Wil je een persoonlijk advies over hoe jij het beste voor jouw huid kan zorgen? Plan dan gratis een consult in met onze huidexpert Caroline, dan kunnen we samen dieper ingaan op wat voor jou werkt.

Read more…

 

Jennifer Hoffman

Jennifer Hoffman

We hadden de eer om actrice en tv-presentatrice Jennifer Hoffman te interviewen. Jennifer heeft een passie voor alle dingen die sustainable zijn. Ze is altijd op zoek naar meer duurzame manier om te reizen, koopt geen fast fashion en denkt na wat ze op haar huid...

Meet Yasmin Karssing

Meet Yasmin Karssing

Yasmin Karssing werd geboren op 5 april 1994. Haar passie en interesse in zingen en acteren van jongs af aan heeft ertoe geleid dat ze een van de meest erkende en geliefde zangeressen en actrices van Nederland is. Ze speelde naast Georgina Verbaan in de serie t Schaep...

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur

Het is bijna niet uit te spreken, hy-a-lu-ron-zuur, en klinkt ook nog eens hartstikke chemisch, maar hyaluronzuur is een super effectieve, natuurlijke stof die juist heel veel goeds kan betekenen voor je huid. Wat doet hyaluronzuur? Doordat hyaluronzuur zoveel vocht...

10% korting op je eerste aankoop? Schrijf je in!

Wij houden ook niet van al die e-mails, geloof ons. Daarom sturen we je alleen een nieuwsbrief als iets écht de moeite waard is. Zoals leuke kortingen of nuttige natural skincare tips.

    Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens en wil regelmatig op de hoogte gehouden worden van Witlof Skincare nieuws