fbpx

Rozenbottelzaadolie, het natuurlijke middel voor een gezonde, betere huid

11 februari 2022 | Blog | 0 Reacties

Rozenbottelolie is het voornaamste ingrediënt in het Witlof Regenerating Oil Serum. Rozenbottelolie, of rozenbottelzaadolie, is een fantastisch, super werkzaam natuurlijk middel voor een gezonde, betere huid.

Rozenbottelzaadolie vermindert rimpelvorming en zorgt dat ondiepe rimpels gladder worden. Ook worden pigmentvlekken lichter, vermindert de olie littekens en striae en ziet de huid over het geheel frisser uit.  Dit is vastgesteld bij een vroegtijdig verouderde huid, bijvoorbeeld door zonbeschadiging.

Waar komt het vandaan?

Rozenbottels zijn de vruchten van een rozenstruik (de Egelantier) waarvan de beste exemplaren in Zuid-Amerika (Rosa Mosqueta) of Zuid-Afrika (Rosa Canina) groeien.

rozenbottelzaad tegen huidveroudering

De Rozenbottelolie die Witlof gebruikt in haar producten is afkomstig uit Zuid-Afrika.

De rozenbottels bevatten enorm veel vitamine C en de olie wordt geperst uit de zaadjes van deze vruchten. De olie bevat veel pro-vitamine A, ook wel bèta-caroteen genoemd, een plantaardige variant. Het lichaam zet de olie om in Vitamine A en kan daarom niet tot toxische hoeveelheden in het lichaam leiden. Hierdoor helpt rozenbottelzaadolie je aan een beter huidconditie.

De vruchten worden geperst waaruit olie voortkomt. Ongeraffineerd heeft de olie een warme, aardse geur en een oranje gloed. De olie stimuleert bijvoorbeeld ook de aanmaak van elastine en collageen.

Hoe werkt het?

Een klein beetje is al genoeg voor je huid. Je maakt 2-3 druppels olie warm tussen je vingers en je kunt je hele gezicht en decolleté ermee insmeren. De olie absorbeert het beste het als je het eventjes laat intrekken op een schone huid na de Cleansing Mousse, Smoothing Peel en Balancing Toner. Daarna gebruik je de Nourishing Facial Cream om de olie vast te houden en in te laten werken. Doe dit ’s ochtends en ’s avonds en na een aantal weken zie je dat je huidstructuur verbetert.

Dus wil je een frissere, egalere, gladdere huid zonder oneffenheden? Probeer dan het Witlof Skincare Regenerating Oil Serum en ervaar het fenomenale effect van rozenbottelzaadolie ook voor jouw huid!

Wil je weten welk product jij nodig hebt? Plan een gratis huidconsult in met Caroline

Read more…

 

Jennifer Hoffman

Jennifer Hoffman

We hadden de eer om actrice en tv-presentatrice Jennifer Hoffman te interviewen. Jennifer heeft een passie voor alle dingen die sustainable zijn. Ze is altijd op zoek naar meer duurzame manier om te reizen, koopt geen fast fashion en denkt na wat ze op haar huid...

Meet Yasmin Karssing

Meet Yasmin Karssing

Yasmin Karssing werd geboren op 5 april 1994. Haar passie en interesse in zingen en acteren van jongs af aan heeft ertoe geleid dat ze een van de meest erkende en geliefde zangeressen en actrices van Nederland is. Ze speelde naast Georgina Verbaan in de serie t Schaep...

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur

Het is bijna niet uit te spreken, hy-a-lu-ron-zuur, en klinkt ook nog eens hartstikke chemisch, maar hyaluronzuur is een super effectieve, natuurlijke stof die juist heel veel goeds kan betekenen voor je huid. Wat doet hyaluronzuur? Doordat hyaluronzuur zoveel vocht...

10% korting op je eerste aankoop? Schrijf je in!

Wij houden ook niet van al die e-mails, geloof ons. Daarom sturen we je alleen een nieuwsbrief als iets écht de moeite waard is. Zoals leuke kortingen of nuttige natural skincare tips.

    Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens en wil regelmatig op de hoogte gehouden worden van Witlof Skincare nieuws