fbpx

Waarom exfoliëren belangrijk is

11 september 2020 | Blog | 0 Reacties

Exfolieren en peel

Helemaal na de zomerperiode is exfoliëren belangrijk. Maar wat is dat nou precies en welke exfoliant kies je nou?

Wat is exfoliëren?

Exfoliëren betekent letterlijk “van blaadjes ontdoen”. Deze “blaadjes” zijn dode huidcellen die samen je bovenste huidlaag vormen, de hoornlaag. Een verdikte hoornlaag vertraagt de aanmaak van nieuwe huidcellen. Ook vermindert het de doorbloeding van de huid en geeft een doffe en vale uitstraling.

Waarom is exfoliëren belangrijk?

Als je deze hoornlaag exfolieert, stimuleer je de doorbloeding. Hierdoor kan je huid daarna de voedingsstoffen uit gezichtsverzorging ook weer optimaal absorberen. Het verwijderen van dode huidcellen heeft een gunstig effect op de huidconditie. Het zorgt voor een zachte en stralende huid.

Peeling of scrub?

Er bestaan twee soorten exfoliant: een scrub en een peeling. Een scrub heeft een korrel die op mechanische wijze door te masseren de dode huidcellen verwijdert. Deze korrels zijn alleen vaak gemaakt van gemalen notenschillen of microplastics. De kans is groot dat deze je huid (of het milieu) beschadigen.

Een natuurlijke peeling bestaat uit (fruit)zuren. Deze zorgen ervoor dat de “lijmstof” tussen de dode huidcellen wordt opgelost en deze loslaten. Je hoeft je huid dus niet te schuren met scherpe korrels. Een natuurlijke peeling beschadigt je huid daarnaast ook niet, in tegenstelling tot een chemische peeling. Ook zijn de huidcellen door de zuren tijdelijk beter in staat om vocht op te nemen en vast te houden. En laat dat nou net zijn waar huidverzorging op is gericht!

Scrubben raden we ten zeerste af. Een regelmatige milde peeling is een goede manier om je hoornlaag zo dun mogelijk te houden. Dit stimuleert de celdeling en doorbloeding. Je huid maakt nieuwe, frisse huidcellen aan die goed gevoed en verzorgd kunnen worden. Het resultaat? Een mooie, schone en stralende huid.

The Witlof Way: exfoliëren met natuurlijke fruitzuren

De Witlof Smoothing Peel bevat fruitzuren van Ananas en Blauwe Bosbes voor een grondig exfoliërend effect. Corallina zeewier is rijk aan magnesium en calcium dat bijdraagt aan het behouden van de hydrolipidenbalans van de huid. Zo verbetert het de soepelheid en vochtigheid van de huid en versterkt het haar barrièrefunctie. Bij regelmatig gebruik zal je huid gladder en zachter aanvoelen. Het verbetert de conditie en structuur van je huid en je krijgt die fantastische glans.

Wij vinden deze Smoothing Peel het best bewaarde beautygeheim voor een egale huid met een prachtige glow. 

Wil je weten hoe jij het beste kan exfoliëren? Plan een gratis huidconsult in met Caroline

Read more…

 

Jennifer Hoffman

Jennifer Hoffman

We hadden de eer om actrice en tv-presentatrice Jennifer Hoffman te interviewen. Jennifer heeft een passie voor alle dingen die sustainable zijn. Ze is altijd op zoek naar meer duurzame manier om te reizen, koopt geen fast fashion en denkt na wat ze op haar huid...

Meet Yasmin Karssing

Meet Yasmin Karssing

Yasmin Karssing werd geboren op 5 april 1994. Haar passie en interesse in zingen en acteren van jongs af aan heeft ertoe geleid dat ze een van de meest erkende en geliefde zangeressen en actrices van Nederland is. Ze speelde naast Georgina Verbaan in de serie t Schaep...

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur

Het is bijna niet uit te spreken, hy-a-lu-ron-zuur, en klinkt ook nog eens hartstikke chemisch, maar hyaluronzuur is een super effectieve, natuurlijke stof die juist heel veel goeds kan betekenen voor je huid. Wat doet hyaluronzuur? Doordat hyaluronzuur zoveel vocht...

10% korting op je eerste aankoop? Schrijf je in!

Wij houden ook niet van al die e-mails, geloof ons. Daarom sturen we je alleen een nieuwsbrief als iets écht de moeite waard is. Zoals leuke kortingen of nuttige natural skincare tips.

    Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens en wil regelmatig op de hoogte gehouden worden van Witlof Skincare nieuws