fbpx

CLEAN DUTCH SKINCARE

Alleen natuurlijke ingredienten – In Nederland geproduceerd

WITLOF SKINCARE IS…

100% NATUURLIJK

100% VEGAN

GEMAAKT IN NEDERLAND

GERECYCELD PLASTIC & GLAS

GEEN MICROPLASTICS

NIET OP DIEREN GETEST

Wat gebruiken we wel

Alleen de beste natuurlijke ingrediënten

plantaardige olien

zoals zoete amandelolie, rozebottelzaadolie, zeekoolzaadolie, macadamiaolie, zonnebloemolie, hazelnootolie en jojoba olie. Deze voeden en verzachten de huid en vertragen de veroudering met essentiële vitamines, anti-oxidanten, vetzuren en andere stoffen die je huid gezond en in balans houden.

Vitaminen

Rozenbottelzaadextract geeft vitamine c. Het natuurlijke full-spectrum vitamine e is toegevoegd voor een sterke antioxidantenwerking en bescherming van de huid. Pro-vitamine e uit gemberextract vertraagt de huidveroudering.

bloemenwaters

Bloemenwaters van bijvoorbeeld roos, korenbloem, kamille en toverhazelaar verzachten, kalmeren en hydrateren de huid. Ook helpen ze tegen roodheid.

ACTIEVE PLANTENEXTRACTEN

Hyaluronzuur zorgt ervoor dat je huid beter en meer vocht vasthoudt.

Squalaan houdt je huid soepel en beschermt tegen uitdroging.

Spilanthol heeft een ontspannende werking en verzacht lijntjes.

Citroenmelisse herstelt de balans voor een gevoelige huid.

Appelciderazijn geeft de juiste (zure) pH-waarde en werkt zo kalmerend en effectief tegen roodheid en een gevoelige huid.

 

ESSENTIëLE Oliën

Essentiële oliën zoals die van frangipani, mandarijn en waterlelie geven de heerlijke geur waar je zo van kan genieten. Het aromatherapeutische effect van deze oliën maakt daarnaast dat je beter kan ontspannen of heeft een opbeurend effect.

 

Wat gebruiken we niet

 

Witlof Skincare gebruikt geen parabenen, phenoxyethanol, op petroleum gebaseerde minerale oliën, synthetische parfums, PEG’s, siliconen, sulfaten of andere niet-natuurlijke stoffen die de huidbalans verstoren.

Parabenen of phenoxyethanol

Deze conserveringsmiddelen hebben een negatief effect op je lichaam. Parabenen hebben een hormoongelijkende werking en phenoxyethanol is een stof waar steeds meer mensen allergisch op reageren.

Op petroleum gebaseerde minerale oliën en wassen

Dit type vet sluit je huid af en verstoort de balans van je huid. Je huid wordt er droog en trekkerig van waardoor je er steeds meer van wil smeren. Van deze ‘paraffineverslaving’ kun je afkomen, we helpen je er graag bij

Synthetische parfums

Kunstmatige geurstoffen zijn de grootste veroorzaker van huidallergieën. Parfumresten blijven achter in de bovenste lagen van de huid. Daarom gebruiken wij geurstoffen uit de natuur. Die ruiken al heerlijk van zichzelf!

Poly Ethyleen Glycol

De afkorting PEG- wordt gebruikt met daarachter een nummer. Naast dat deze emulsifier een uitdrogend effect heeft op de huid, komen er bij de productie van deze stof ook ongezonde bijstoffen vrij (dioxane).

 

Cis en Caroline van Witlof

WEET WAT JE SMEERT!

Bekijk hier de ingrediënten checklist

We hebben een handig overzicht voor je gemaakt, zodat je in een oogoplsag kan zien welke ingrediënten niet gezond zijn om in je huidverzorging te hebben en stoffen die juist je huid verzorgen, beschermen en ondersteunen.

RECYCLE JE VERPAKKING EN DRAAG JE STEENTJE BIJ

RECYCLE EN KRIJG KORTING

Doe je gebruikte en lege verpakkingen bij het gescheiden afval en krijg korting op je volgende Witlof aankoop. We gaan je niet controleren, we hoeven geen bewijs, maar gaan er gewoon van uit dat je eerlijk bent als je aangeeft dat je de verpakking hebt gerecycled. Good karma goes a long way.

Onze kartonnen doosjes kunnen bij het oud papier

Onze plastic flesjes kunnen bij het gescheiden plastic afval

Onze glazen flesjes kunnen bij het glas

In elke gemeente werkt het ophalen van gescheiden afval weer anders. Om te weten hoe jij je afval het beste kan scheiden, informeer je bij jouw gemeente.  Wil je meer weten over verschillende typen afval? Check dan de Afvalscheidingswijzer.nl

VUL HIER JE EMAILADRES IN

EN ONTVANG DIRECT DE KORTINGSCODE
VOOR JE VOLGENDE WITLOF AANKOOP


  WITLOFERS REVIEW

  ‘De beste ingrediënten en betaalbaar, echt heel knap. De cleansing mousse met vitamine c, rozenbottel en gember is bijvoorbeeld echt een favoriet! Ontwikkeld door Cis en Caroline. Na jaren een winkel te hebben in organic skincare (c cosmetics) besloten ze hun eigen lijn op te zetten.’

   

   

   

  hanna verboom