fbpx

Weet wat je smeert!

10 maart 2021 | Blog

Witlof Dutch SkincareKen je het gevoel dat je na het douchen zo snel mogelijk een crème op je gezicht wilt smeren? Omdat je huid trekkerig of branderig aanvoelt? Of heb je ook zo’n glimmende T-zone in je gezicht? Dit kan aan je huidverzorgingsproducten! In dit artikel laat Witlof Skincare huidexpert Caroline van Eeuwijk je kennis maken met “Weet Wat Je Smeert”.

Dat heeft te maken met minerale oliën, een veelgebruikt ingrediënt in cosmetica. Minerale olie (ook wel paraffine, vaseline of mineral oil genoemd) is een afvalproduct uit de olie-industrie en vaak de basis voor een (niet- of semi-natuurlijke) crème. Helaas, want minerale olie sluit je huid af met een waterdicht laagje, waardoor je huid niets meer kan opnemen of uitscheiden. En laten dat nou twee van de drie belangrijkste functies van je huid zijn.

Het gevolg van het smeren van minerale olie is dat je huid uit haar natuurlijke balans raakt. Ze wordt droger of juist vetter dan ze van nature is, waardoor je huid sneller veroudert of meer verstoppingen krijgt. Maar het allerbelangrijkste nadeel is dat je huid verslaafd raakt aan het gebruik ervan. Dat merk je wanneer je ermee stopt, of bijvoorbeeld na het douchen, voordat je je crème opgesmeerd hebt. Trekkerig, droog, velletjes of juist pukkels kunnen dan ontstaan, waardoor je het liefst gauw weer wilt smeren. Bij gebruikers van lipbalsem is dit al een bekend fenomeen.

Voor een lijstje met ingrediënten die niet gezond zijn om in je huidverzorging te hebben en stoffen die juist je huid verzorgen, beschermen en ondersteunen kun je hier ons lijstje downloaden. 

Maar, als je eenmaal weet wat je smeert, hoe komt je dan van die paraffineverslaving af? Wij raden een huiddetox aan. Lees in ons volgende blog hoe je dat precies doet.

Wil je weten welk product jij nodig hebt? Plan een gratis huidconsult in met Caroline

Read more…

 

Veganuary

Veganuary

Veganuary… Wij vinden het net zo lastig uit te spreken als jij waarschijnlijk, weer een nieuwe trend naast Dry January of Movember? Volgens ons niet! Wat is veganisme? Veganisme, of de inmiddels veelgebruikte Engelse term ‘vegan’ lijkt alleen niet een tijdelijke trend...

Waarom de Rich Facial Cream zo uniek is

Waarom de Rich Facial Cream zo uniek is

Veranderende weersomstandigheden, te heftige peelings of producten waar je huid net niet lekker op heeft gereageerd, kunnen zorgen voor een verminderde huidweerstand. Je kunt dan een droge, schilferige of rode huid krijgen, een brandend of prikkelend gevoel, of...

Jennifer Hoffman

Jennifer Hoffman

We hadden de eer om actrice en tv-presentatrice Jennifer Hoffman te interviewen. Jennifer heeft een passie voor alle dingen die sustainable zijn. Ze is altijd op zoek naar meer duurzame manier om te reizen, koopt geen fast fashion en denkt na wat ze op haar huid...

Onze huid expert Caroline was bij RTL Boulevard!

DAAROM GEVEN WE 10% EXTRA KORTING OP DE DETOX SETS MET code: RTLBLVD

 Heb je Caroline gezien? Donderdagavond 26 januari was ze te gast om alles over een huid detox te vertellen.

Lees meer over de detox