fbpx

Weet wat je smeert!

10 maart 2021 | Blog

Witlof Dutch SkincareKen je het gevoel dat je na het douchen zo snel mogelijk een crème op je gezicht wilt smeren? Omdat je huid trekkerig of branderig aanvoelt? Of heb je ook zo’n glimmende T-zone in je gezicht? Dit kan aan je huidverzorgingsproducten! In dit artikel laat Witlof Skincare huidexpert Caroline van Eeuwijk je kennis maken met “Weet Wat Je Smeert”.

Dat heeft te maken met minerale oliën, een veelgebruikt ingrediënt in cosmetica. Minerale olie (ook wel paraffine, vaseline of mineral oil genoemd) is een afvalproduct uit de olie-industrie en vaak de basis voor een (niet- of semi-natuurlijke) crème. Helaas, want minerale olie sluit je huid af met een waterdicht laagje, waardoor je huid niets meer kan opnemen of uitscheiden. En laten dat nou twee van de drie belangrijkste functies van je huid zijn.

Het gevolg van het smeren van minerale olie is dat je huid uit haar natuurlijke balans raakt. Ze wordt droger of juist vetter dan ze van nature is, waardoor je huid sneller veroudert of meer verstoppingen krijgt. Maar het allerbelangrijkste nadeel is dat je huid verslaafd raakt aan het gebruik ervan. Dat merk je wanneer je ermee stopt, of bijvoorbeeld na het douchen, voordat je je crème opgesmeerd hebt. Trekkerig, droog, velletjes of juist pukkels kunnen dan ontstaan, waardoor je het liefst gauw weer wilt smeren. Bij gebruikers van lipbalsem is dit al een bekend fenomeen.

Voor een lijstje met ingrediënten die niet gezond zijn om in je huidverzorging te hebben en stoffen die juist je huid verzorgen, beschermen en ondersteunen kun je hier ons lijstje downloaden. 

Maar, als je eenmaal weet wat je smeert, hoe komt je dan van die paraffineverslaving af? Wij raden een huiddetox aan. Lees in ons volgende blog hoe je dat precies doet.

Wil je weten welk product jij nodig hebt? Plan een gratis huidconsult in met Caroline

Read more…

 

Kim-Lian’s Witlof Story

Kim-Lian’s Witlof Story

Lieve mensen, Dit verhaal gaat over een experiment. Een experiment wat ik de laatste vier weken heb gedaan. Met een serieus resultaat. Ik was al een tijdje op zoek naar de juiste skincare. Ik ben namelijk stiekem best ijdel en heb al veel verschillende dingen...

Meet Nella

Meet Nella

Wat betekent ‘clean beauty’ voor jou? Clean beauty staat voor mij voor alle schoonheidsproducten die meestal gemaakt zijn met natuurlijke ingrediënten. Ik weet dat het moeilijk is om huidverzorgingsproducten te maken die voor 100% uit natuurlijke ingrediënten bestaan....

Meet Coco

Meet Coco

Wat betekent ‘clean beauty’ voor jou? In twee woorden; natuurlijk en minimalistisch. In 2023 hoef je geen huidverzorging meer te gebruiken die een hele lijst aan (synthetische) ingrediënten bevat. Hou het simpel en natuurlijk! Sinds wanneer besteed je aandacht aan...