Maak kennis met onze nieuwste witlover, Rosalin Kuiper!

Maak kennis met onze nieuwste witlover, Rosalin Kuiper!
We zijn zo blij om aan te kondigen dat beroepszeiler en oceaanactiviste Rosalin Kuiper zich bij het Witlof Skincare Team komt voegen 🩵

Sinds ze offshore vaart, heeft Rosalin uit de eerste hand ervaren welke impact wij hebben op onze Oceaan. Haar team vond tijdens The Ocean Race uiteindelijk meer touwen, plastic of niet-natuurlijke materialen dan dat ze verschillende soorten dieren zag. Dit heeft Rosalin gemotiveerd gemaakt om bij te dragen aan een gezondere en schonere oceaan.

 

Hoe ben je begonnen met zeilen?

 Ik begon met zeilen op 6-jarige leeftijd en ik voelde me altijd aangetrokken tot boten en alles op het water. Na een paar jaar ben ik andere sporten gaan beoefenen, hockey en atletiek op nationaal niveau. Toen ik 18 was, reisde ik door Australië en kreeg ik een baan als matroos op een boot. Toen ik terugkwam, besloot ik dat ik vanaf dat moment wedstrijdzeiler wilde worden, er ging een knop om en mijn leven veranderde. Ik maakte een zeven jarenplan en zeilde zoveel mogelijk races om deze droom werkelijkheid te maken.

 

 Je bent een groot voorstander van het beschermen van onze oceanen en het onder de aandacht brengen van microplastics in de oceanen. Had je dit altijd al in gedachten of pas toen je begon met zeilen?

 Ik begon met zeilen toen ik zes was, dus ik was toen niet zo bezig met deze missie. Je begrijpt wel dat stukjes plastic in het water niet goed zijn voor de vissen die je in het water ziet, maar je begrijpt natuurlijk nog niet welke impact het heeft op wereldschaal. Sinds ik meer offshore ben gaan varen, besefte ik steeds meer hoe afhankelijk we zijn van onze oceaan en welke impact wij als mens hebben. Voor mij gingen mijn ogen pas echt open toen ik in 2023 de wereld rond zeilde in The Ocean Race. De helft van de keren dat we iets in het water zagen, waren het geen dieren, maar plastic of touwen of andere niet-natuurlijke materialen. Het was een schokkende ervaring en het maakte mij enorm gemotiveerd om iets bij te dragen aan een schonere en gezondere oceaan. De oceaan is zo mooi!

 

Een paar jaar geleden nam je deel aan de Ocean Race en droeg je wetenschappelijke apparatuur om samples van microplastics te nemen. Hoe was het om met eigen ogen de hoeveelheid microplastics in de oceanen te zien?

 Tijdens The Ocean Race 2023 had elke boot wetenschappelijke apparatuur aan boord. Een ‘Microplastic unit’ of een ‘Ocean pack’. De data die we verzamelen is uniek omdat we naar de meest afgelegen plekken ter wereld gaan, zoals de Zuidelijke Oceaan, een plek waar geen ander schip komt. We verzamelen oceaangegevens zoals het zoutgehalte van het zeeoppervlak, de temperatuur, de partiële kooldioxidedruk en het niveau van opgeloste zuurstof. Daarnaast verzamelen wij microplasticstalen. Door de gegevens die we verzamelen te analyseren, zien we dat de gezondheid van de oceanen zichtbaar verslechtert. Om je een inzicht te geven: de concentraties microplastics in het water dichtbij het land, waren tot 18 keer hoger t.o.v. 2018. Bij al onze metingen over de hele wereld vonden we microplastics in onze oceanen.

 

Als zeiler reis je voortdurend over de zee. Welke invloed heeft het zitten op een boot op je huid?

Het leven op de boot heeft een grote impact op uw hele lichaam en vooral op uw huid. Prestaties hebben onze hoogste prioriteit en daarom halen we onze voedingsstoffen voornamelijk uit lichte verpakkingen met gevriesdroogde maaltijden en energierepen. Ook maken wij ons drinkwater uit zout zeewater via een filtersysteem. Bepaalde mineralen en vitamines die je op het land voldoende binnenkrijgt, moeten worden aangevuld, maar daar hebben we vaak een tekort aan. Daarnaast is je huid permanent vochtig en zout en heeft permanente blootstelling aan de zon een grote impact. Met vochtige doekjes proberen we onszelf schoon te houden en soms nemen we een zoute douche. Al ruim 10 jaar ben ik op zoek naar goede producten die mijn huid en haar beschermen tegen deze invloeden van binnenuit.

 

De producten van Witlof Skincare hebben mijn huid zichtbaar verbeterd. Ik gebruik de zonnebrandcrème (Nourishing Day Cream SPF30) elke dag en aan het eind van de dag spoel ik deze af met de Cleansing Mousse en Regenerating Oil Serum om te hydrateren.  Door de kleine verpakking kunnen we de producten meenemen, aangezien we maar een paar kilo aan persoonlijke spullen mee aan boord mogen nemen.

 

Tot slot: Wat betekent clean beauty voor jou?

Clean beauty betekent voor mij producten met natuurlijke en pure ingrediënten zonder onnodige toevoegingen.

RELATED ARTICLES

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet geplaatst. Vereisten velden zijn gemarkeerd *

Houd are rekening mee dat reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst.