MARIJE VAN "BASED ON NATURE" OVER WITLOF SKINCARE

MARIJE VAN "BASED ON NATURE" OVER WITLOF SKINCARE

Marije is oprichter van het blog Based on Nature, wat volledig in het teken staat van natuurlijke cosmetica en duurzaam leven. In dit artikel Marije verteld over haar ervaring met Witlof Skincare. Benieuwd wat

Mijn ervaring

“Ik gebruik inmiddels al acht jaar natuurlijke verzorgingsproducten maar een fijne natuurlijke toner ontbreekt nog steeds in mijn toilettas. De meeste toners die ik tot nu toe heb geprobeerd drogen mijn huid helaas uit. Dit komt omdat er vaak te veel menthol en alcohol ( ook al komt het van een natuurlijk bron) in verwerkt is en verder maar weinig voedende ingrediënten voor de huid zelf. Daarom was ik erg blij toen dit pakketje met de balancing toner van Witlof op mijn deurmat viel. Vooral toen ik het ingrediëntenlijstje las. Want de toegevoegde bloemenwaters zoals rozenwater, korenbloemwater en toverhazelwater klinken hemels!

De Balancing Toner

Een balancing toner is precies wat mijn huid op dit moment nodig heeft! Ik heb namelijk een gemengde huid. Je ziet de eerste tekenen van huidveroudering ( hallo gezellige kraaienpootjes ) maar ook heb ik zo nu en dan nog wel eens last van onzuiverheden. Als ik de beschrijving van deze toner mag geloven is die dus geschikt voor beide kwesties, fijn!

Inmiddels zijn we ongeveer drie weken verder en ik heb de toner uitvoerig getest. Ik test trouwens alle producten voor een review drie weken of langer zodat ik een reëel beeld kan schetsen van het product en zijn werking. Wel zo eerlijk toch?

Wanneer te gebruiken?

Ik gebruik de toner het liefst ’s avonds nadat ik mijn gezicht gereinigd heb met reinigingsmelk. Het is super fijn om mijn reinigingsritueel af te sluiten met deze toner. Het geeft namelijk een heerlijk fris gevoel en ook zorgt de toner er voor dat je poriën weer afgesloten worden.

Daarnaast ruikt deze balancing toner ook echt heerlijk ( dat kan ook bijna niet anders met al die lekkere bloemenwaters natuurlijk ). Ik was niet van een lekkere geur uitgegaan toen ik las dat er appelazijn in zat. Dus het viel me 100 % mee.

Deze toner kost 14,95 en bevat maar liefst 50 ml, je kunt er dus een aardige poos mee toe. Na drie weken ben ik er wel achter gekomen dat dit een product is wat ik zeker vaker zal gaan aanschaffen! Het is namelijk een erg fijn product in gebruik en ik heb er geen enkel minpunt aan kunnen ontdekken. Alleen maar lof eigenlijk over dit merk en product. Dus zoek je nog een natuurlijke toner die geschikt is voor alle huidtypen en dus ook die van jou? Dan is deze toner zeker de moeite waard om eens te proberen!”

Ingrediënten

Aqua, rosa damascena flower water (rose water), hamamelis virginiana water (witch hazel water)*, centaurea cyanus flower water (cornflower water)*, alcohol (solvent for extracts), caprylyl/capryl glucoside, parfum (essential oils for scent)*, melissa officinalis leaf extract (lemon balm)*, rosa canina fruit extract (rosehip for vitamin c)*, zingiber officinale root oil (ginger for pro-vitamin a)*, glycerin, acetic acid (applecider vinegar)*, sodium phytate, limonene, linalool, citral, farnesol, geraniol, benzyl alcohol (natural preservative), dehydroacetic acid, potassium sorbate (natural preservatives) – 

*from organic origin

Keurmerken: Cruelty Free, Vegan

Land van productie: Holland

RELATED ARTICLES

Laat een reactie achter

Jouw e-mailadres wordt niet geplaatst. Vereisten velden zijn gemarkeerd *

Houd are rekening mee dat reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden geplaatst.